Unii oameni consideră că plânsul este un semn de slăbiciune, alții, că un om cu adevărat curajos este cel care nu se teme să plângă! Ce spun psihologii? Pare uimitor, dar plânsul este de fapt benefic pentru sănătate, scrie bzi.ro.
Mai ales in momentele dificile, cand tu poti plange pe umarul sau si el pe umarul tau. E suficient sa versi o lacrima, sa iti exprimi toata durerea si sa te deschizi omului care te intelege si te compatimeste.
CITEȘTE ȘI: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! FOSTA SOȚIE L-A EXECUTAT PE ADRIAN MUTU PENTRU 140.000 €!
Problemele in familie, stresul, furia, ura, tristetea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cantec emotionant – toti acesti factori va pot sensibiliza, facandu-va sa incepeti a plange. Atunci cand nu evitati sa o faceti, capatati intelegerea si compasiunea celor din jur, iar dvs. va umpleti de puteri pentru a depasi situatia dificila.
Atunci cand va permiteti sa plangeti in orice situatie, acest fapt actioneaza ca un fel de curatare, ca o eliberare de gandurile apasatoare. Iar daca le tii mult in tine si nu le lasi sa iasa, s-ar putea sa te ciocnesti cu niste probleme serioase de ordin psihologic si chiar psihic.
Noi uneori simtim o slabiciune si o disperare atat de mare, incat ne inchidem in noi insine. Incercand sa ne ascundem durerea dupa un zambet fals, facem de fapt o mare greseala atat fata de cei din jur, cat si fata de noi insine.
Oamenii care nu se tem sa planga sunt cei mai puternici, caci ei isi pot controla emotiile. Daca ne abtinem de la plans, ne punem sanatatea in pericol!